Документ без названия
Вітаю Вас, Гість    Ми в контакті   
Головна » 2013 » Травень » 20 » 16-17 травня в м. Скадовську пройшов ІІІ Міжнародний туристичний форум
18:29
16-17 травня в м. Скадовську пройшов ІІІ Міжнародний туристичний форум

На ІІІ Міжнародному туристичному форумі, що пройшов у м.Скадовську, відбулися засідання шести секцій, зокрема, модератором однієї з них - «Сучасні інформаційні та комунікаційні технології в туристичній, оздоровчій та курортній галузях», виступав заступник голови облдержадміністрації Валентин Підвисоцький. В цій секції також взяли участь й викладачі кафедри економічної кібернетики ХНТУ

Так, під час засідання обговорювалась ідея просування бренду області як найбільш вдалого місця для відпочинку, а також створення тематичних сайтів. Участь в даному заході взяли майже 50 осіб – представників інформаційних інтернет-ресурсів області, вищих навчальних закладів, громадських організацій, державних установ та професіоналів туристичних атракцій.

Цікавими новинками, які можна впровадити у Херсонській області, стала презентація 3-D панорам та віртуальних турів, які презентував голова Херсонського обласного відділення Спілки рекламістів України, креативний директор студії Grades Олексій Мірошников. З їх допомогою є можливість спіймати «ефект присутності» у тій чи іншій курортній зоні та взагалі будь-якого місця на планеті.

Також як один із варіантів промоушену регіону стала презентація інформаційного порталу more.ks.ua (директор – Сергій Трушин), багато розповідали про втілені у ньому інновації, нові функції та масштаб зацікавленості відвідувачів сайту. Під час обговорення цього проекту розглядалися перспективи створення єдиної комунікаційної платформи Херсонщини для інтеграції інформаційних ресурсів ринку шляхом створення своєрідного інформаційного кластеру, об’єднавши зусилля влади та представників інформаційної сфери області.

Разом з тим, учасники засідання висловлювали ідеї щодо позиціонування Херсонського краю як туристичного не лише в Україні, а й за кордоном за допомогою е-туризму та е-тревелінгу, що значно спрощує роботу турфірм щодо залучення відпочиваючих до нашого краю. Наступного тижня учасники засідання збираються разом для формування плану взаємодії.

Наталья Шальнова (автор новітніх туристичних атракцій, голова ХМГО «Інформаційний центр підтримки малого та середнього бізнесу та інновацій») розповіла слухачам про екскурсоводів-аніматорів і технологію «змішаної реальності», яка дозволяє змінювати реальне зображення у вікні з віртуальним на екрані і про те як вона може підвищити ефективність насамперед транспортних екскурсій.

Крім того, у рамках Форуму проходили засідання секцій на теми: «Дитяче оздоровлення та відпочинок в контексті соціально-орієнтованих ініціатив Президента України Віктора Януковича, державних та регіональних програм», «Науково-практична конференція «Комплексний розвиток туризму та курортів Приазов’я» та «Сільський зелений туризм – перспективний напрямок відродження села», «Модернізація інфраструктури курортів, оздоровлення, туристичної галузі, як фактор їх подальшого ефективного розвитку» та «Міжрегіональне співробітництво з ефективного використання рекреаційних ресурсів, природо-заповідного фонду та об’єктів культурно-історичної спадщини».

Переглядів: 472 | Додав: Administrator